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Donnerstag, 2. Mai 2013

Wraps selbstgemacht

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Die besten Wraps Rezepte

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Carinas Rezepte

Kochen, Backen und genießen

Apfel-Blaubeer-Muffin (Omnia)

Auch Muffins gelingen gut im Omnia. Ich habe eine Silikonform für Muffins gekauft und sie für den Omnia Backofen zurechtgeschnitten.

6 Muffinförmchen passen in den Omnia.

  • 100g Zucker,
  • 100g Butter
  • 3 Eier
  • 175g Mehl,
  • 1/2 P. Vanillezucker,
  • 1/2 P. Backpulver
  • 2 klein gewürfelte Äpfel
  • 100g Blaubeeren
  • Zucker und Zimt

  • Zucker, Vanillezucker, Butter und die Eier mit dem Rührgerät verrühren.

  • Mehl mit Backpulver vermischen und langsam unter die Eimasse rühren.
  • Äpfel schälen und in kleine Stücke schneiden und mit den gewaschenen Blaubeeren unter den Teig vermischen.

  • Die Masse in die Förmchen verteilen und auf dem Grillrost in den Omnia auf höchster Flamme ca. 4 min. backen lassen und dann mit einer Zucker/Zimtmischung bestreuen.

  • Danach ca 30min. bei mittlerer Flamme fertig backen.

Viel Spaß beim Backen und Genießen

Nudelauflauf mit Pilzen und Hack

Es ist ungemütlich draußen und dann freut man sich über etwas Deftiges und Warmes aus der Pantry (Küche).

Mal sehen, was ist noch alles im Kühlschrank oder in den Backskisten (Schränke). Nudeln, Käse, Zwiebeln …. das ist der Anfang.

Frisches Hackfleisch und Pilze habe ich heute besorgt. Also ran an den Ofen. Das wird ein Auflauf geeignet für den Omnia Backofen.

  • 125g Nudeln (Penne oder ähnliches)
  • 120g Schmelzkäse
  • 250g Hackfleisch
  • 250g braune Pilze (oder auch andere)
  • 1 Zwiebel
  • 1 Knoblauchzehe
  • 200ml Brühe
  • 200ml Milch
  • Salz und Pfeffer
  • Etwas geriebenen Käse
  • Öl

In einer Schüssel die heiße Brühe mit dem Schmelzkäse verrühren. Die Milch und die trockenen Nudeln unterrühren. Eine Knoblauchzehe klein schneiden dazugeben und mit Salz und Pfeffer würzen. Das ganze Ca. 1-2 Stunden ziehen lassen, so nehmen die Nudeln die Soße gut auf.

Das Hackfleisch zu kleinen Bällchen formen (oder wie hier in den Niederlanden gleich so kaufen) und mit etwas Öl, den kleingeschnittenen Zwiebeln und den in Scheiben geschnittenen Pilzen kurz braten ( bis die Zwiebel etwas braun werden). Würzen und mit den eingeweichten Käsenudeln vermischen.

Jetzt alles in den Omnia geben und mit geriebenem Käse bestreuen.

4 Min. mit großer Flamme anheizen und auf kleiner Flamme 25 Minuten backen. (Achtung Zeitangaben sind für den Gasherd 50mb)

Lasst es Euch schmecken oder wie man hier in Den Niederlanden sagt: Eet smakelijk

Nudelauflauf im Omnia

Für einen leckeren Auflauf kommt der Omnia Backofen wieder zum Einsatz. Die Hauptzutaten für den Auflauf sind Nudeln, Tomaten und Hackfleisch. Dazu passen Tomaten und Käse. Aber auch noch ein paar Gewürze und frische Kräuter. Hier nun alle Zutaten mit Mengenangabe.

  • 250g Penne
  • 200g pürierte Tomaten (Tetra)
  • 400g Hackfleisch (halb und halb)
  • 100g Feta
  • 100g Sahne
  • 1 Zwiebel
  • 1 Knoblauchzehe
  • 50g Creme Fraiche
  • 150g geriebenen Käse (Gouda Pikant)
  • Basilikum
  • Oregano
  • Pfeffer und Salz
  • Etwas Sweet Chilli Soße
  • Öl

Die Nudeln im Salzwasser kochen, jedoch 2 Min. weniger als angeben, da sie im Auflauf noch weitergaben. Abgießen und in die gefettete Omniaform füllen.

In einer Schüssel die pürierten Tomaten, den gewürfelten Feta, die klein geschnittene Knoblauchzehe mit der Sahne vermischen. Den Basilikum in kleine Stücke schneiden und mit dem Oregano unter die Masse rühren. Mit Pfeffer und Salz würzen. Mit etwas Sweet-Chilli-Soße pikant abschmecken.

Mit Öl die gewürfelten Zwiebeln in der Pfanne leicht andünsten, dann das Hackfleisch dazu geben und schön krümelig und braun braten. Mit Salz und Pfeffer würzen.

Das Hackfleisch auf den Nudeln verteilen und dann die Soße darüber gießen. Alles leicht verrühren, damit die Soße auch an die Nudeln kommt.

Jetzt mit dem geriebenen Käse abdecken und mit ein paar Klecksen Creme Fraiche krönen.

4 Min. auf großer Flamme und 25 Min. auf kleiner Flamme backen.

Mit frischem Eisbergsalat servieren und genießen

Apfelstrudel im Omnia

Da ich noch einige Äpfel an Bord habe, gibt es heute einen Apfelstrudel im Omnia-Backofen. Man benötigt nur wenige Zutaten und das einzig schwierige bei dem Rezept ist: wie bekomme ich den rechteckigen Blätterteig in die runde Form des Omnia-Backofens? Das stellte sich aber als einfacher dar, als ich gedacht habe!

Den Teig auf die Form legen und in der Mitte über dem Loch kreuzartig einschneiden. Dann vorsichtig mit den Händen nach unten drücken. Die überstehenden Teile abschneiden und damit die leeren Ecken füllen.

  • 1 Rolle Blätterteig aus der Kühle
  • 400ml Milch
  • 1 Ei
  • 2 Eßl. Zucker
  • 1 Eßl. Vanillearoma (aus Portugal) o. 1 P. Vanillezucker
  • 1 P. Vanille Puddingpulver
  • Etwas Zucker und Zimt
  • Etwas Zitronesaft für die Äpfel
  • 3-4 Äpfel

Wie oben beschrieben, zuerst den Blätterteig in die Omnia-Form bringen und zur Seite stellen.

Den Pudding nach Packungsanweisung zubereiten, jedoch statt 500ml nur 400ml verwenden. Das Ei und Vanillearoma/Vanillezucker mit dem Puddingpulver und etwas Milch verrühren und in die kochende Milch geben.

Jetzt die Äpfel schälen, in Viertel schneiden und das Kerngehäuse entfernen. Alles in Scheiben schneiden und mit Zitrone beträufeln. Man kann auch noch Rosinen und Mandeln unter die Äpfel mischen.

In der der Form auf dem Blätterteig verteilen.

Anschließend die Puddingcreme über die Äpfel gießen. Die Ränder vom Blätterteig in die Mitte ziehen.

2 Min. auf höchster Flamme und dann 25 Min. auf kleiner Flamme backen. Ich habe zum Schluss noch mal 5 Min. Auf größte Famme gestellt, aber Vorsicht, das ist abhängig vom Herd! Sonst lieber 30Min. auf kleiner Flamme backen.

Den Strudel erkalten lassen und auf einen Teller stürzen. Entweder so lassen, oder noch mal auf einen anderen Teller stürzen. Je nach dem welche Seite man schöner findet. Mit Zimt und Zucker bestreuen.

Mit Sahne oder Vanillesoße genießen. Oder noch warm mit Vanilleeis.

Zucchini-Lachs-Auflauf im Omnia

Eins meiner Lieblingsrezepte für einen Auflauf mit Lachs habe ich umgeändert für den Omnia-Backofen.

  • 300g kleine Kartoffeln (in NL gibt es die fertig vorbereitet.
  • 1 Zucchini
  • 1 Zwiebel
  • 1-2 Eier, je nach Wunsch
  • 150g Creme Fraiche
  • 300g Lachs
  • 3 Scheiben würzigen Käse (Gouda Pikant oder auch Raclettekäse)
  • Etwas Parmesan
  • Sal de Mar
  • Zitronenpfeffer
  • Dill
  • Olivenöl

Die Zwiebel schälen, halbieren und in Streifen schneiden. Zucchini waschen und mit dem Gurkenhobel in dünne Scheiben schneiden. Mit Öl in der Pfanne braten bis alles leicht angebräunt ist.

Die kleinen vorgekochten Kartoffeln (10min vorgekocht) im Omnia verteilen und mit dem Meersalz würzen. In den Niederlanden gibt es kleine vorgekochte Kartoffeln, sie heißen: Mini Krieltjes, das ist für den Bordbetrieb sehr praktisch.

Den Lachs in Stücke schneiden, mit Zitrone beträufeln und in der Form verteilen. Mit Dill bestreuen und mit Zitronenpfeffer würzen.

Jetzt die gebratenen Zwiebel/Zucchini-Mischung über den Lachs verteilen. Creme Fraiche mit dem Ei und etwas Kondenzmilch verrühren, würzen mit Salz und Pfeffer und ebenfalls in der Form verteilen.

Zum Abschluss mit 3 Scheiben Käse bedecken. Der krönende Abschluss bildet der geriebene Parmesan.

2 Minuten auf großer Flamme, damit alles auf Temperatur kommt und dann auf kleiner Flamme 25 Minuten garen.

Carinas Rezepte

Kochen, Backen und genießen

Wraps gefüllt und gerollt

Die Wraps kann man unterschiedlich befüllen, da sind der Fantasie keine Grenzen gesetzt. Hier ein Vorschlag

  • 8 Wraps (20cm)
  • 8 EL Pizzasauce/Tomatensauce
  • 150g geriebenen Käse
  • 150g Feta
  • Ca. 24 Oliven
  • 20g Basilikumblätter/frische Kräuter
  • Oregano, Pfeffer
  • Olivenöl für die Pfanne

Auf die Wraps 1 EL Pizzasauce verteilen, mit den Gewürzen bestreuen. Oliven in Scheiben schneiden, Feta zerkrümeln , Basilikumblätter und Käse verteilen.

Die Wraps aufrollen und mit Olivenöl in der Pfanne (wie Würstchen) rundherum braun anbraten.

Die Rollen mit dem Messer die Rollen schräg durchschneiden und servieren.

Diese Wraps sind vorher in der Pfanne kurz angewärmt und dann mit Frischkäse, Gurke, Schafkäse und Tomate belegt und gerollt worden.

Tangy Veggie Wrap – For The Ultimate Picnic

Anyone with an addictive personality out there? Thought so. Me too! But it’s not all bad…not when it’s something like these veggie wraps. I literally can’t stop eating them right now. I already know they’re gonna be a major part of my summer.

Kat will soon rue the day she modified the recipe, made it even tastier than it was before, and then introduced me to it. That being said, no cooking skills are needed for this one (unless you count roasting a few seeds in a pan, I suppose). It’s literally just throwing the right ingredients together, so I’ll have no excuses!

The dijon mustard (you can use wasabi if you prefer) gives the whole wrap a subtle background tang – but it’s not overpowering. I’m not a massive mustard fan to be honest, but mixed with the cottage cheese and yogurt I can suddenly see what all the fuss is about. The sunflower seeds add an unexpectedly juicy and smoky flavour to the mix, while the carrots and peppers contradict the soft wraps with a snappy crunch.

I like to have it as my evening meal (and lunch too if possible) but as it’s designed to be eaten cold it’s perfect for taking anywhere. Picnics, bbqs, or just to work…wherever it’s needed!

Health Benefits – Tangy Veggie Wrap

We like to make this wrap with spinach leaves – while it’s rare that anyone comes forward saying ‘ooh spinach, my favourite food’ it is just so incredibly good for us. Packed with vitamins, nutrients and lots of flavonoid compounds that act as anti-inflammatory and anti-cancer agents it quickly becomes obvious that it really is something we should be eating. Spinach is also the second highest food in the world for it’s vitamin K ratings, providing a crucial role in both bone health and blood clotting.

If that wasn’t enough then you’ll be pleased to hear that just one wrap also contains 16 grams of protein, 20% of your daily needed fibre and more than 100% of your recommended vitamin A and C intake. Awesome!

Tangy Veggie Wrap

A refreshing and tangy summer veggie wrap that’s easy to make and perfect for on the go - ideal for bbqs, picnics or wherever it’s needed!

Prep Time 25 minutes

Total Time 25 minutes

Servings 2 wraps

Calories 298 kcal

Ingredients

  • 3 tbsp sunflower seeds
  • 2 small carrots
  • 1 small red onion
  • 1/4 bell pepper (your favourite colour)
  • 1 small handful spinach or similar
  • 0.5 inches ginger (0.4 inches = 1 cm)
  • 1/3 cup cottage cheese (1/3 cup = 100 g)
  • 1/5 cup Greek yogurt/sour cream 1/5 cup = 50 g)
  • 1/2 a lemon's zest
  • 2 tbsp dijon mustard (or try wasabi paste, but less!)
  • 2 tortilla wraps
  • Salt and pepper
  • 2 big spoons bean sprouts - if you like them (they're really healthy! And they add a lovely crunch too)

Instructions

For the wrap:

Roast the sunflower seeds in a pan without any oil/fat until golden brown.

For the dressing:

Put the carrots, bell pepper, onions and bean sprouts in a wide line down the middle and sprinkle the roasted sunflower seeds on top.

Recipe Notes

IF YOU LIKED THIS RECIPE: Try out one of our other recipes - if you have a lot of spinach leaves left our satisfying Baked Eggs in Spinach and Tomato are a great breakfast or our delicious Spinach Tomato Quesadillas should hit the spot. Who wants to waste good food after all?

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18. January 2018

35 comments

I’m on your side with the mustard (except Wholegrain mustard which has much less of a kick) I’m not a huge fan but I find some foods just don’t taste quite the same without it. I’ve tried leaving it out of my homemade mayonnaise but it doesn’t taste right.

I think we must be competing for worst place to live for sunny weather. I think we’ve managed a total of two really sunny days so far this year!

Hahhaha, well with Berlin I’m quite happy so far. Not as good as Barcelona, but definitely better than Hamburg 😉

I love veggie wraps! When I do remember to eat, they’re my to go meal. I fill mine with spinach, rocket, avocado, cucumber and whatever veggie spread I may have. i’ll try out the mustard next time.

Also Howie, ermmmm…..why are your photos so damn good? Here I am glowing green with photo envy!

I guess rocket means arugula. What a great name for a plant. I think we should give more veggies awesome names. Maybe missile for carrot and we could call a cucumber crocodile. Thanks for the photo props! 🙂

Veggie wraps are the best! I love all of the flavours you used in these – the wasabi sounds great! This is the perfect, healthy, quick to make meal! Love this recipe!

hahaha, Dave already had a feeling that this one could become quite popular. Great you like the look of it 🙂

Love it…looks so colorful..and it is much simpler than I thought it would be.

Haha, that’s exactly what I thought when Dave came around with this recipe 😀

Tangy 🙂 ..I love tangy foods..and this looks super healthy and yummy.

What an insanely unique spin on a wrap!! Yogurt in a wrap?! Not many people think to ever do such a thing! ha!

PS: YES! I WANT IN ON FREELETICS!! WHAT WHAT!

Hahaha, I thought yogurt in a wrap is a normal thing to do. Your perception is your reality, I guess 😉

Addictive personality you say? Hands down! :)) Those wraps are my kind of snack, especially on those days, when I’m too lazy to cook. I must admit I like mines with tuna and veggies, but yours look so darn good. P.S. Thanks for visiting my blog. I will see you around. 🙂 Wishing you guys a beautiful day! Cheers from Düsseldorf! 🙂

Ah, Düsseldorf it is 😀

Never would have thought of it.

Dave, ein schmackhaftes Rezept. Unser Entertainer Team hat zwei Zutaten weggelassen (Lemone+Ginger), aber Zitrone tut´s auch. Vielen Dank für die anregenden Ideen. Die bisherigen Rezepte haben mich nämlich überzeugt. Liebe Grüße

Na, wenn Dave nicht antwortet, dann mach ich das mal – Freut mich, dass euch das Rezept gefallen hat, freut mich umso mehr, dass du auch schon andere Rezepte ausprobiert hast!! Liebe Grüße 🙂

Hey Antje! Sorry, sometimes comments slip past me somehow. I’m very pleased to hear you enjoyed it so much. It really is one of my absolute favourites at the moment. I’m making it for dinner tomorrow evening and I’m looking forward to it already. Actually, I have been since I went shopping… 🙂

In #2: “Wash and dice the paprika”? Maybe the pepper? (I was frantically scanning the ingredient list for paprika…and wondering how I had missed washing and dicing it all these years…;)

Other than that, the recipe looks great, I have saved it and will be trying it soon!

Thanks a lot for the comment, our mistake. I just updated it. Yep, it’s the bell pepper, thanks for mentioning!

(In German bell pepper means Paprik. Must have mixed it up)

Haha yep you were right Laura. That would naturally escape Howie and Kat (as Howie said, peppers are called paprikas here), and I’ve clearly been living here too long! But I would have loved to have seen you trying to wash and dice some powder 😀

DUDE this looks amazing. And you read my mind with the hummus substitute! Definitely gonna try this out!

Deffo works great with hummus as well, especially if you pimp it up with some extra spices 🙂

This looks so good! And I love that you include the nutrition breakdown! How large are the wraps you use? Also, I’m assuming 1 wrap equals a serving? I’m super stoked to try this this week!!

Hi Hannah! Yep one wrap is one serving, they’re pretty filling. I normally eat two as a main meal though 😉

The wraps are a standard shop bought size whether I buy or make them…roughly frisbee sized? Hope that makes sense. Enjoy…I haven’t eaten these for at least a week now but you’ve just tempted me again 🙂

Trying this out – now !!

Hahaa, thanks Poornima! Hope you liked them 🙂

Love to see you young people serving up delicious and very healthy food and sharing your recipes with us.

My mouth is already dreaming of the next mouthful

Thanks a lot Dee – glad you like our stuff, that’s really the biggest motivator to post more!! 😀

We had these for dinner tonight. Found it a bit bland to our taste so jazzed it up with some pickled red onions and tangy dressing I had in the fridge. Much better. Thank you for this recipe. I will definetly be using it again

Love the pickled red onion idea Dayle! Thanks for sharing – I actually have half a jar in the fridge and have been wondering for a while now how to use them. I think I know 🙂

I’m confused, this looks great, all the comments say it’s good too. I followed the recipe exactly and I really just can’t eat it, it’s terrible. I’m not picky eater by any means either. anything you can think that I could’ve messed up?

Oh no! This comment actually hurt me quite deeply – I love this recipe! 🙁 hmmm I’m not really sure what to say. What did you not like about it? Could it be that one of the ingredients was off? I mean, not every food is for everyone….but still!

Step 3 still says paprika instead of pepper. Perhaps you put some paprika in there?

Good point Billie! Paprika = bell pepper in German. I might have written it by accident. It’s corrected 🙂

Or too much spinach perhaps? That could overpower everything else…

Looks delicious! I will definitely try it.

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The Coeliactivist

fruit is not a pudding

Bread to Bread: Tortilla Wraps

I’m pleased to report that since writing this review, new products have been launched on the market. Check out my write-up here.

There is a gap in the gluten free market. A massive, wrap-shaped gap. Wraps and tortillas are a wonderful healthy convenience food, and used to be a staple of my lunchbox in BC years. Moreover when you are cooking chilli you can make do with a taco shell or rice, but a proper fajita or enchilada demands a soft wrap. For some unknown reason, the ‘corn’ tortillas you can buy from the major brands like Old El Paso are heavy on the evil grains, and whilst we have a Tortilla near the office with lots of gluten free options, I just don’t trust them not to contaminate them when heating them up, so I meep quietly whilst tucking into a salad as my colleagues make a mess all over the table with the pulled pork.

Round One: Lovemore Free From Tortilla Wraps:

Rule number one of GF Club: If I can’t chew it, you don’t get points.

So you can imagine my delight on finding some wraps from Lovemore when popping into an Asda near to my parents. We don’t have an Asda near home in London, so visiting suburban shopping centres is almost as exciting for city-dwelling me as international supermarkets (ooh look at what the locals eat, how cultural!). I felt like an intrepid explorer making a new discovery – B of the Suburbs! Of course I was not breaking any new ground. I should have Googled them before parting with my money – oh how I wish I had. These wraps were so monumentally bad that Lovemore don’t even seem to admit to making them on their own website. (Although they can be found at Tesco, so I didn’t dream them). They looked like wraps, they said they were a wrap. Did they wrap? Like hell did they. The experience of trying to get it round some tuna was not heart-breaking, but certainly bread-breaking. If it can be called bread, as it tasted and resembled old boot leather. If boot leather were made of stale rice-paper and sawdust. I never waste food, but after they even failed the ‘can I chew it?’ test (my newly-minted un-braced gnashers barely went through) the prospect of tearing at my lunch like a demented coeliac raptor saw these firmly consigned to the bin. They would have got a ‘2’ if they hadn’t raised, then dashed, my hopes so spectacularly. No Lovemore, I would not love more, sorry.

Round Two: Mex Grocer Corn Tortillas

Small but perfectly formed.

Fast forwards a few weeks, and my unwarranted rage has calmed, and I spy a recommendation on twitter from a fellow coeliac. The online Mex Grocer can post you authentic corn tortillas – how exciting! If there’s one thing I love more than food, it’s food that comes in the post. I parted with my paypal cash (baulking slightly at the £3.80 postage) and was thrilled to receive them the very next day – wraps wrapped in a massive bundle of bubble-wrap. I approached the tortillas with caution, after all, premature lust had led to previous heartbreak. They certainly seemed to have transported well – no crumbs. They were a little smaller than expected, but size isn’t everything. I tasted them. Oh my goodness, taste is so evocative. This was the taste of my trip to Mexico in 2008. The trip of horrors – the food poisoning, the start of the year long journey to coeliac diagnosis, the taste of too many frozen margaritas and rich, stodgy mole poblano. The smell was of walking in chapultapec and little limes squeezed over popcorn. These were little floury trandimensional teleportation devices. But you know what? I have to get over this because they are pretty damn authentic delicious tortillas. Soft (especially after warming in the oven), flaky in the middle, and just a little bit stretchy. My first proper fajita since diagnosis. My first proper fajita since Mexico. I can’t wait to cook enchiladas suisses again.

GF Nomability: 8/10 – points off for price with shipping.

So good stuff from Mex Grocer, but I reiterate my challenge – Waitrose, Sainsbury’s, Tesco, Genius, DS et. al take note – there is a gap in those gluten free aisles for a branded, easily accessible tortilla wrap that will survive a lunch box. If I can make one at home, I’m sure you can too. I will buy (several) margaritas for the first one who manages it!

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5 responses to “ Bread to Bread: Tortilla Wraps ”

Thank you for the great info. Just ordered some stuff from the MexGrocer with high hopes for the salsa (Wish I could find Pace in the UK). Only addition to your article is that their shipping is more expensive – they seem to require courier delivery (£6.49) when you buy tortillas.

You can get pace from Costco in the UK. I also really like the corn tortillas from the Cool Chili Co in London. They are not quite as flexible as ones you can get in the US, but you can freeze them. Cool Chili co also makes some delicious salsas.

Thanks for the comment Lindsay! I saw you can now buy the Cool Chili Co ones in Whole Foods Market which is great. I find them more flexible if you warm them up in the oven wrapped in foil! This blog is due an update as there are numerous other wraps on the market which are a great improvement.

I had come to the conclusion that gluten free wraps just suck, cracking everywhere, leaving me looking like a mess. If someone wrapped salad and tuna in cardboard id believe it was a gluten free wrap. However, the Mex Grocer Corn Tortillas doesn’t look too bad. Perhaps there is hope!

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At McDonald's, we take great care to serve quality, great-tasting menu items to our customers each and every time they visit our restaurants. We understand that each of our customers has individual needs and considerations when choosing a place to eat or drink outside their home, especially those customers with food allergies. As part of our commitment to you, we provide the most current ingredient information available from our food suppliers for the eight most common allergens as identified by the U.S. Food and Drug Administration (eggs, dairy, wheat, soy, peanuts, tree nuts, fish and shellfish), so that our guests with food allergies can make informed food selections. However, we also want you to know that despite taking precautions, normal kitchen operations may involve some shared cooking and preparation areas, equipment and utensils, and the possibility exists for your food items to come in contact with other food products, including allergens. We encourage our customers with food allergies or special dietary needs to visit www.mcdonalds.com for ingredient information, and to consult their doctor for questions regarding their diet. Due to the individualized nature of food allergies and food sensitivities, customers' physicians may be best positioned to make recommendations for customers with food allergies and special dietary needs. If you have questions about our food, please reach out to us directly at mcdonalds.com/contact or 1- 800-244-6227.

Nutrient contributions from individual components may not equal the total due to federal rounding regulations. Percent Daily Values (DV) and RDIs are based on unrounded values.

The nutrition information on this website is derived from testing conducted in accredited laboratories, published resources, or from information provided from McDonald's suppliers. The nutrition information is based on standard product formulations and serving sizes (including ice for beverages). All nutrition information is based on average values for ingredients from McDonald's suppliers throughout the U.S. and is rounded to meet current U.S. FDA NLEA guidelines. Variation in serving sizes, preparation techniques, product testing and sources of supply, as well as regional and seasonal differences may affect the nutrition values for each product. In addition, product formulations change periodically. You should expect some variation in the nutrient content of the products purchased in our restaurants. Beverage sizes may vary in your market. McDonald’s USA does not certify or claim any of its US menu items as Halal, Kosher or meeting any other religious requirements. We do not promote any of our US menu items as vegetarian, vegan or gluten-free. The natural flavors that we use are derived from animal, plant, dairy or honey sources. Our fried menu items are cooked in a vegetable oil blend with citric acid added as a processing aid and dimethylpolysiloxane to reduce oil splatter when cooking. We are no longer adding TBHQ to our restaurant cooking oil, but as we transition to our new oil supply, some restaurants may have trace amounts of TBHQ in their cooking oil for a period of time. This information is correct as of February 2017, unless stated otherwise.

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Gesund und Effizient Kochen

Taco ist ein freier Rezepte-Manager, der dir nicht nur erlaubt, deine Rezepte zu verwalten, sondern zu einer von dir angegebenen Menge von Zutaten das idealste Rezept herauszusuchen, ohne dabei zusätzliche Zutaten kaufen zu müssen.

Aktuellste Meldung

2009-07-11: SVN-Repository, Ohloh und Mailingliste online

Der Dump unseres SVN-Repositories wurde nun vom INSO-Server zu SourceForge übertragen und die Benutzernamen richtig gestellt. Außerdem wurde eine neue Mailingliste angelegt und das Open-Source Projekt auf Ohloh.net gelistet.

Was kann Taco?

  • Eingeben und Bearbeiten von Rezepten
  • Erstellen von RezeptvorschlГ¤gen nach vorhandenen Zutaten
  • Importieren von Rezepten aus dem Internet
  • Verwaltung Г¤hnlicher Zutaten (zB Paradeiser - Tomaten)
  • Suche mit BerГјcksichtigung Г¤hnlicher Zutaten
  • AusschlieГџen von ungewollten Zutaten (zB Radieschen)
  • Exportieren von Rezepten als ausdruckbare PDF-Datei
  • Rezepte-Bewertung mit Kommentaren
  • Statistische Auswertungen

Taco ist für deinen PC und Mac verfügbar, und benötigt Java in der Version 6. Falls du Java noch nicht installiert hast, wird dich Taco beim ersten Start dazu auffordern.

Hinweis: Die Rezepte-Packs stammen vom Rezepte-Wiki und sind unter der Creative Commons Attribution Share-Alike Lizenz 3.0 Deutschland verfügbar. Die heruntergeladenen Rezept-Packs können über die Import-Funktion in das Programm eingespielt werden.

News-Archiv

2009-06-24: Taco ist Open Source!

Wir freuen uns, euch Taco nun als Open Source Software unter der GNU General Public License, Version 3 zur VerfГјgung zu stellen.

2009-06-16: AusfГјhrbarer Launcher

Da der öffentliche Release-Termin nun immer näher rückt, haben wir in den letzten Tagen an einem Launcher für Taco gearbeitet. Dadurch kannst du Taco einfach durch einen Doppelklick auf das Taco-Icon starten, ohne dir Gedanken über die Abhängigkeiten zu machen. Falls eine Abhängigkeit fehlt, installiert Taco diese automatisch nach.

2009-06-10: Wir sind Feature Complete!

Alle Pflicht-Features sind im Prototypen "Taco 0.8" vorhanden. In der verbleibenden Projekt-Zeit werden wir die Stabilität und Performance des Programms erhöhen, und einige ausgewählte zusätzliche Features implementieren.

2009-05-27: Taco 0.2 ist rechtzeitig zum MR2 fertig

Die Prototyp-Version unseres Rezepte-Managers ist in der Version 0.2 verfügbar, rechtzeitig zum Review "MR2". Die GUI und die Haupt-Features sind zum Großteil fertig. In den verbleibenden Wochen werden wir uns hauptsächlich um die Implementierung der verbleibenden Features und um Bugfixes und die Usability der Oberfläche kümmern.

2009-05-07: Paper-Prototyping abgeschlossen

Nachdem unser Projekt besonderen Wert auf das User Interface legt, haben wir im Sprint "Paper Taco" Skizzen angefertigt, und die besten Vorschläge zusammen gesammelt.

2009-05-01: Der Projektauftrag wurde angenommen

Der Projektvorschlag, den wir vor ein paar Wochen eingereicht haben, wurde nun angenommen. Der Projektauftrag mit der Liste der Funktionen ist ebenfalls bereits fertig.

2009-04-09: Die Gruppenphase hat begonnen

Wir planen, in der Gruppenphase einen Rezepte-Manager zu kreieren, der - basierend auf vorhandenen Zutaten - Vorschläge liefern kann, was idealerweise gekocht werden soll.

Das Projektteam

Taco wurde im Sommersemester 2009 vom Taco-Team zubereitet:

  • Marco Augustin
  • Alexander Duml
  • Stefan KГ¶gl
  • Thomas Perl
  • Martin Wieser
  • Christoph Zoller

Geheime Rezepte

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Zutaten (für 4 Portionen) :

– 2 EL Schnittlauchröllchen

– Butter, zum Braten

Für die Füllung:

– 1 reife Avocado

– Salz und Pfeffer, aus der Mühle

– 150 g Créme fraîche

– 1 TL Zitronenabrieb

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Für die Crêpes das Mehl mit dem Schnittlauch und der Milch glatt rühren, die Eier unterrühren und mit Salz würzen. Der Teig sollte eher flüssig sein, eventuell die Milchmenge variieren. Jeweils etwas Butter in einer Pfanne erhitzen und nacheinander 4 Pfannkuchen ausbacken.

Die Avocado schälen, halbieren, den Kern entfernen und der Länge nach in Streifen schneiden. Die Radieschen waschen, putzen und in Stifte schneiden. Den Kohlrabi schälen und dicke Stifte schneiden. Die Salatblätter waschen und trocken schleudern.

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Für die Füllung die Crème fraîche mit der Zitronenschale, Salz und Pfeffer verrühren und auf die Crêpes streichen, jeweils mit Salatblättern und dem Gemüse belegen, salzen, pfeffern und einrollen. Die Rollen jeweils in zwei Hälften schneiden und sofort servieren.

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Wraps zutaten

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BLT Caesar Chicken Wraps

[Post sponsored by Volkswagen] Today, I will not turn on the oven for a change. I decided not to bake this time. Instead, you will have to use the stove and a pan if you want to make this delicious recipe with BACON! Shouldn’t be a big problem, right? Especially when BACON is involved :P I haven’t posted anything with bacon for quite some time. Luckily, today’s Caesar Chicken Wraps have a good amount of bacon in them. Nom nom…

BLT Caesar Chicken Wraps | Bake to the roots

If you are following my blog, you have probably already found some of my recipes with bacon – mini burgers, cookies, cupcakes or jam. Because everything is better with bacon! My cholesterol levels might disagree, but no need to worry, I am only eating bacon every now and then ;)

Anyways, bacon goes really well with chicken and salad in a wrap. Add the delicious homemade Caesar dressing and you have a combination that is hard to beat. Without the dressing, the wrap would only taste half as good. If you are not a fan of the anchovies in the dressing, you can simply use one without – I don’t mind ;) I heard some people are not into fish – even though you can’t really taste it in the dressing.

BLT Caesar Chicken Wraps | Bake to the roots

You can easily wrap the wraps in paper or foil to take them with you to the office or on a road trip and eat them later during the day. If you want to produce less garbage, you can use a bento box and fill it up with some more delicious snacks. The environment will thank you and your stuff is also stored safely. With a drink and some cookies, you have a perfect little lunch to take with you.

INGREDIENTS / ZUTATEN

1/2 cup (120g) yogurt

3 anchovy fillets, finely chopped

1 garlic clove, minced

3-4 tbsp. parmesan cheese, finely grated

juice and zest of 1/2 organic lemon

1 tsp. Worcestershire sauce

1 tbsp. olive oil

3-4 boneless chicken breasts

some lemon juice

4 slices of bacon

4 tortilla wraps

some lettuce leaves

2 tomatoes, sliced

parmesan cheese, slivered

3 Sardellenfillets, fein gehackt

1 Knoblauchzehe, fein gehackt

3-4 EL Parmesan, fein gerieben

Saft und Schale von 1/2 Bio-Zitrone

1 TL Worcestershire-Soße

3-4 Hähnchenbrüste (ohne Knochen)

Öl zum Anbraten

4 Scheiben Bacon

4 Tortilla Wraps

2 Tomaten, in Scheiben

DIRECTIONS / ZUBEREITUNG

2. Wash, clean and dry the chicken breast. Brush with some lemon juice and season with salt and pepper. Heat up the oil in a pan and fry the chicken until well cooked, but not dry. Remove from the pan, cut into slices and set aside. Fry the bacon in the same pan until crisp. Remove from the heat, cut into pieces and let cool down.

3. To make the wraps add first some lettuce leaves on a tortilla wrap, place some chicken slices on top. Drizzle some of the dressing on top, add some tomato slices, bacon and parmesan on top and wrap tightly. If you want to eat the wrap “on the go”, wrap it paper or store it in a bento box.

2. Die Hähnchenbrust waschen, trocknen und säubern. Mit etwas Zitronensaft einreiben und mit Salz und Pfeffer würzen. Öl in einer Pfanne erhitzen und die Hähnchenbrust rundum gut anbraten – sie sollte durchgebraten, aber nicht trocken sein. Aus der Pfanne herausnehmen, in Scheiben schneiden und zur Seite stellen. In der selben Pfanne den Bacon kross anbraten, dann ebenfalls herausnehmen, in Stücke schneiden und etwas abkühlen lassen.

3. Für die Wraps erst etwas Salat auf die Tortilla-Wraps legen, darauf ein paar Hähnchenscheiben. Mit dem Dressing beträufeln. Tomatenscheiben, Baconstücke und Parmesanhobel darauf verteilen und dann alles zu Wraps zusammenrollen. Wer die Chicken-Wraps mitnehmen möchte, kann sie in Papier wickeln, oder in einer Bento Box transportieren.

If you ever wondered how to make the perfect wrap, I created a little graphic to show you how it’s done. Start by closing the wrap one side, then fold in the side a bit, cover the stuffing and roll up. Pretty easy actually. If you add more filling, it is much easier to wrap everything, so add a little bit more salad, chicken, and bacon and you are good to go ;)

All said and done – happy wrapping!

BLT Caesar Chicken Wraps | Bake to the roots

You can find this and many other recipes on the ;Foodbloggers for Volkswagen Pinterest board*. Each week a new recipe inspired by the topics cars and mobility will be added.

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Here is a version of the recipe you can print easily.

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